matlabak.ir

کد خبر: ۱۰۴۱۱
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۵ - 23 August 2017
آموزش انواع غذاهای محلی و فرنگی....انواع پلوها و چلوها ...غذاهای چرب و چیلی...و از همه مهم تر غذای مبتلایان به هر نوع بیماری را در این قسمت از آشپزی مطلبک دنبال کنید.

 

 

آموزش آش جوشواره غذای محلی بجنورد / آشی لذیذ و دلچسب با گوشت چرخ کرده

 

 


 

 

با سلام به همراهان عزیز این آش بسیار خوشمزه و متفاوت با آشهایی است که تا حالا خورده اید. به این آش مقداری گوشت چرخ کرده و اسفناج و خمیر پیراشکی اضافه میشود. این غذای بومی بجنورد به نوعی شبیه به غذای راویولی ایتالیایی است. برای درست کردن آن می‌توان از خمیر راویولی هم استفاده کرد ولی چون این یک غذای سنتی - بومی است با خمیر خانگی بهتر و خوشمزه‌تر می‌شود.برای یادگیری در آشپزخانه مطلبک با سرآشپز ما همراه باشید.

 

مواد لازم:

 

گوشت چرخ شده                    200 گرم

عدس پخته                              یک و نیم لیوان

اسفناج پخته‌شده                    یک فنجان

پیاز داغ                                    4 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و زردچوبه             به مقدار لازم

رازیانه                                     دو قاشق مرباخوری

تخم گشنیز                             دو قاشق مرباخوری

جوز هندی (ساییده شده)       دو قاشق مرباخوری

خمیر پیراشکی یا خمیر آماده‌ی فیلو

 

 

طرز تهیه:

 

اولین کاری که برای پخت این آش انجام می دهیم این است که مقداری روغن در تابه ریخته و گوشت چرخ‌کرده را با نصفی از پیاز داغ، تفت ‌داده، کمی نمک و زردچوبه به آن بزنید و با مقداری آب  اجازه دهید تا  بپزد.

 

سپس عدس و اسفناج پخته شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید و نیمی از ادویه که شامل ( رازیانه ، تخم گشنیز و جوز هندی ) می شود را اضافه کنید و به مقدار لازم هم نمک و فلفل بیفزائید سپس این مخلوط را داخل میکسر بریزید و بزنید تا خوب له شوند . این مواد میانی آش جوشواره است که باید کنار بگذارید.

 

حالا نوبت درست کردن جوشواره‌ها ست که به دو طریق می‌شود عمل کرد:

 

 

 1- قسمتی از خمیر را به صورت لواش نازک باز کنید و قالب بزنید سپس با مقداری مواد داخل لواش را پر کنید و با یک لواش دیگر روی آن را بپوشانید و با چنگال روی آن بکشید تا چین بیفتد.

 

 2- یا اینکه خمیر را که به صورت لواش نازک باز کردیدمواد را با فاصله روی آن بگذارید و با یک لواش دیگر روی آن را بپوشانید و برش بزنید.

 

حالا قابلمه‌ای از آب پر کنید و روی حرارت گاز قرار دهید تا بجوشد. سپس جوشواره‌ها را داخل آب در حال جوش بریزید تا بپزد. البته نباید خیلی بپزد تا له شود. جوشواره‌ها را داخل آبکش ریخته کنار بگذارید.

 

باقی پیاز داغ را داخل قابلمه ریخته و اسفناج خام را خرد کرده به آن اضافه کرده و تفت دهید و باقی مانده  ادویه را (رازیانه- تخم گشنیز- جوز هندی) داخل آن ریخته با یک لیوان آب بگذارید اسفناج بپزد و جا بیفتد و سس جوشواره‌ها را داخل آن ریخته بعد از یکی دو جوش غذا آماده است.

 

 

گزارش تصویری
آخرین ویدیوها
حاشیه ها