matlabak.ir

کد خبر: ۱۰۵۹۲
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۸ - 28 August 2017
زعفران را با برنج مخلوط کنید. اکنون می‌توانید برنج را در ظرف‌ها ریخته و روی آن گوشت، پیازداغ، کشمش سرخ شده بریزید.

 

 

عدس پلو نذری برای ماه محرم / غذاهای مقدس نذری تاسوعا و عاشورا

 

 


 

 

مدت زمان آماده سازی و پخت بیش از 3 تا 4 ساعت

تعداد نفرات 200 نفر

مجموعه: غذاهای نذری ، غذای ماه محرم

 

مواد لازم:

 

برنج ۲۵ کیلو گرم

عدس ۱۵ کیلو گرم (حتما باید ایرانی باشد وگرنه زمان پخت و دم کردن، از هم باز می‌شود)

کشمش ۴ کیلو گرم

گوشت چرخکرده ۶ کیلو گرم

پیازسرخ شده آماده ۱/۵ کیلو گرم

روغن جامد ۵ کیلو گرم

زعفران آماده شده به مقدار دلخواه

پودر زیره سیاه اندکی

روغن حیوانی در حد ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری برای کل روغن مصرفی

 

طرز تهیه:

 

 

۱. از شب قبل برنج را خیس کنید. صبح عدس‌ها را شسته و خیس کنید.

 

۲. گوشت را به تنهایی تفت دهید تا آب گوشت جمع شود. همزمان پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید تا کمی طلایی شود. وقتی هر دو آماده شدند، با هم مخلوط کنید و سپس نمک، فلفل سیاه، دارچین، رب گوجه فرنگی و روغن اضافه کنید. (در این مرحله اگر نمی‌خواهید گوشت عدس پلویتان رنگ رب داشته باشد، به جای رب، زعفران دم کرده اضافه کنید).

 

۳. بعد از ۲ الی سه ساعت که عدس‌ها خیس خوردند، آب عدس را عوض کرده و روی حرارت قرار دهید تا بپزد، عدس پخته را کنار بگذارید.

 

۴. از دو روش می‌توان برای مخلوط کردن برنج و عدس استفاده کرد.

 

روش اول:

بعد ازآبکش کردن برنج، وقتی می‌خواهیم داخل قابلمه بریزیم تا دم بکشد، به ازای هر دو کفگیر بزرگ برنج یک کفگیر عدس روی آن بریزید و به آرامی مخلوط کنید و سپس دوباره برنج و عدس... در آخر با دمکنی روی حرارت قرار دهید تا خوب دم بکشد.

 

روش دوم:

وقتی برنج جوش آمد و نزدیک به آبکش کردن آن بود، عدس پخته را به برنج در حال جوش اضافه کنید تا با هم مخلوط شوند، برنج را آبکش کرده و داخل دیگ بریزید و با دمکنی روی حرارت قرار دهید تا خوب دم بکشد. (روش دوم توصیه می‌شود).

 

۵. کشمش را شسته روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شود. سپس با روغن تفت دهید. (اگر کشمش را قبل از خشک شدن آن و آبدار، روی حرارت بگذارید، خواه ناخواه کشمش داخل آب خود جوشیده و برای کسانی که معتقد هستند مشکل دار خواهد شد، پس فراموش نکنید که حتماً پهن کنید تا خشک شود و بعد فقط با روغن تفت دهید).

 

۶. بعد از اینکه برنج دم کشید، درب دیگ را بردارید و پودر زیره را روی برنج بپاشید و چند دقیقه‌ای درب ظرف را بگذارید تا عطر زیره به تمام برنج برسد. روغن نباتی و روغن حیوانی را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود (حتماً توجه کنید روغن بوی سوختگی نگیرد، فقط گرم شود).

 

۷. در آخرین مرحله این روغن را روی برنج آماده بریزید و برنج را زیر و رو کنید تا عطر خوبی بگیرد. مقداری از برنج را بردارید و زعفران را داخل آن ریخته و به آرامی طوری که برنج له نشود، زعفران را با برنج مخلوط کنید. اکنون می‌توانید برنج را در ظرف‌ها ریخته و روی آن گوشت، پیازداغ، کشمش سرخ شده بریزید.

 

 

گزارش تصویری
آخرین ویدیوها
حاشیه ها