matlabak.ir

کد خبر: ۱۱۵۳۲
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۰ - 25 November 2017
زردک یا همان هویج ایرانی در طب سنتی یک دوای غذایی است یعنی خاصیت دارویی آن بیش از خاصیت غذایی آن است. این ریشه خوراکی کاربردهای درمانی زیادی در طب و سفره ایرانیان دارد.
خواص درمانی زردک ( هویج ایرانی ) از نظر طب سنتی !!


زردک یکی از گیاهان دارویی بسیار مهمی  زردک یا جزر همان هویج ایرانی است که فصل برداشت آن زمستان است. اما مدتی است که تولید و مصرف آن به شدت کاهش یافته و کمتر در میوه فروشی ها دیده می شود.

 

هویج ایرانی ( جزر ) دارای طبیعتی گرم و تر است. این ماده ی خوراکی بسیار مقوی و انرژی بخش بوده و پخته آن خوراک خوبی برای کودکان و افرادی است که ضعف دارند. در این مقاله خواص بسیار مهم زردک را از نظر طب سنتی برایتان فراهم کرده ایم . با ما همراه باشید.

 

فواید زردک در طب سنتی عبارتند از :

  • دارای نیروی بازکنندگی انسدادهای کبدی است.
  • معده را تقویت می کند.
  • برای سلامت پوست، چشم، دستگاه گوارش و دندان مفید است.
  • بدن را سم زدایی می کند.
  • ملین و آسان کننده عمل دفع است.
  • میل جنسی را در هر دو جنس افزایش داده، منی را زیاد می کند و نعوظ آور است.
  • در مواردی اگر به جا استفاده شود کمک به دفع سنگ های کلیوی می نماید.
  • زردک سرشار از بتاکاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامین A می شود و برای سلامت پوست تأثیر فوق العاده ای دارد.
  •  مصرف زردک باعث افزایش بزاق در دهان شده و مواد معدنی اساسی، ویتامین ها و آنزیم هایی را که موجب هضم بهتر غذا می شوند برای بدن فراهم می کند.
  •  مصرف منظم این سبزی پرخاصیت کمک خوبی برای پیشگیری از ابتلا به زخم معده و دیگر اختلالات گوارشی خواهد بود.
  • زردک ها سرشار از عناصر قلیایی بوده که با ایجاد تعادل در نسبت اسیدی - قلیایی بدن، موجب احیاء و تصفیه خون می شوند.
  • زردک ها منبع خوبی از پتاسیم محسوب شده که می توانند سطح سدیم را در بدن کنترل کرده و در نتیجه به کاهش سطح فشارخون بالا در بدن کمک مؤثری کنند.
  • مصرف زردک موجب از بین رفتن میکروب های مضر در دهان شده و احتمال بروز پوسیدگی دندان را کاهش می دهد.
  • زردک خام یا رنده شده برای بهبود زخم ها، بریدگی ها و التهابات کاربرد مؤثری دارد.

 

روش استفاده از زردک :

یکی از بهترین روش های استفاده از زردک مربا کردن آن است. مربای جزر با عسل برای افزایش میل جنسی، تقویت کبد و خشک کردن رطوبات معده بسیار مفید است. همچنین می توانید آن را به صورت حلوا یا ترشی به همراه ادویه مخصوص نیز تهیه کنید که جهت از بین بردن بزرگی و ورم طحال بسیار مفید و مقوی معده و کبد سرد است.

 

نکته :

خوردن زردک خام، نفاخ و دیرهضم است و بهتر است پخته باشد تا هضم راحت تری داشته باشد.

گزارش تصویری
آخرین ویدیوها
حاشیه ها