matlabak.ir

کد خبر: ۱۱۵۴۱
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰ - 25 November 2017
از خوردن روغن دنبه غافل نشوید زیرا یکی از بهترین روغن ها در طب سنتی و در درمان بسیاری از بیماری ها است . با خواص باورنکردنی و طرز تهیه سالم روغن دنبه از زبان دکتر خیراندیش آشنا شوید.
خواص روغن دنبه در طب سنتی از زبان دکتر حسن خیراندیش + طرز تهیه !!


یکی از مهم ترین خوراکی ها که تاثیر مستقیم بر روی سلامتی دارد روغن است. روغن صنعتی و غیر خوراکی نظیر همین روغن های جامد و مایع موجود در بازار  متاسفانه عامل اصلی بسیاری از بیماریها هستند نظیر گرفتگی عروق، توده های چربی، کبد چرب ، سکته و…

 

یکی از روغنهای مورد تایید، جهت استفاده روغن دنبه هست که در قدیم طرفداران زیادی داشته بطوریکه تا چند دهه پیش دنبه از گوشت گران تر بوده و ارزش بیشتری برای آن قائل بودند.

 

روغن دنبه از پی یا چربی در قسمت دم او تهیه می شود و دارای خواص در طب سنتی است که قصد داریم در این مطلب به بررسی آن بپردازیم.

 

فواید روغن دنبه در طب سنتی که جنبه دارویی نیز دارد عبارتند از :

  • ضد افسردگی
  • سبب لاغری در افراد چاق و موجب چاقی و تعادل در افراد لاغر
  • آرامش اعصاب
  • برای رفع کمر درد های سیاتیکی و رفع درد مفاصل بسیار مفید است.
  • زیبایی صورت
  • روغن حیوانی مواد مغذی مانند روغن نارگیل دارد.
  • اسیدهای موجود در روغن دنبه در سوزاندن چربی های بدن کمک می کند.
  • باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد خون می شود.
  • قدرت بخشی به بدن
  • مردانی که در روز 2 قاشق غذاخوری روغن حیوانی مصرف می کنند 23 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی هستند.
  • کمک به درمان برخی بیماری ها
  • روغن مناسب جهت سرخ کردن مواد بدون تغییر کیفیت
  • روغن حیوانی موجب افزایش ترشح اسید معده و بیشتر شدن گوارش غذا می شود. افزایش هضم غذا یعنی سلامتی بیشتر و کاهش وزن
  • پاکسازی روده ها

 

بسیاری از متخصصان طب سنتی معتقدند اگر روغن دنبه به روش های صحیح تهیه شود، می تواند دارای کمترین مضرات برای بدن باشد.


بطور مثال پیاز و ترکیباتی که به دنبه گوسفند اضافه می‌کنند بوی بد دنبه را از بین می‌برد و اصلاحش می ‌کند یعنی آن لزوجت و غلظت آن را از بین می‌ برد و مانع رسوب آن می ‌شود و اگر به این صورت تهیه شود می ‌توان مصرف کرد.


طرز تهیه روغن دنبه از زبان دکتر حسن خیراندیش :


روش اول:

 جهت تهيه روغن دنبه باید اول دنبه را ریز ریز کنید و شب تا صبح آن را در آب نمک دریای رقیق بگذارید و صبح آن را آبکش کرده و در ظرفی بریزید و داخل آن، بسته به حجمش یک تا دو لیوان آب بریزید و روی اجاق گاز قرار داده و شعله را خیلی کم کنید تا به صورت سوزنی و آهسته داغ بشود.

 

برای گرفتن بوی دنبه، می توانید از مواد خوش بو همچون هل، دارچین، گلاب یا پوست پرتقال و امثال آن استفاده کنید، سپس بعد از آماده شدن آن را از صافی رد کنید تا شفاف بشود. بهترین روش بوگیری دنبه این هست که پس از بیرون آوردن از آب نمک دریا، اضافه آب را دور ریخته و دنبه را با شیر محلی گاو بگذارید بتدریج بجوشد و چند عدد هل اضافه کرده و برای اینکه رنگ طلایی بگیره زردچوبه بریزید.


روش دوم:

4 کیلو دنبه، یک لیوان سرکه، 2 لیوان ماست، 2 عدد پیاز و 10 عدد هل تازه به صورت چرخ شده، با حرارت ملایم،بعد از شش ساعت روغن می اندازد.

 

روش سوم:

برای از بردن بوی دنبه، زمانی که دنبه روی آتش هست به ازاء هر سه کیلو دنبه یک لیتر شیر اضافه کنید. دقت کنید برای شلعه ور نشدن ظرف، دنبه را از روی آتش بردارید. سپس آنقدر حرارت دهید تا حجم شیر افزوده شده از بین برود. محصول بدست آمده مایعی زرد رنگ می شود که بوی بد هم ندارد. یعنی اینکه روغن شما مایع است و جامد نیست. بوی نامطبوع ندارد.

 

روش چهارم :

دنبه را چرخ کرده و روی شعله ی ملایم قرار دهید ، دنبه که کمی به روغن آمد، ابتدا به ازای هر 4کیلو دنبه، چهار لیوان سرکه بریزید. کمی که گذشت سه لیوان ماست بریزید. دو عدد سیب و دو عدد پیاز و یک لیوان گلاب را هم ده دقیقه آخر اضافه کنید. روغن شما بو و طعم دلپذیری می گیرد.

 

روش پنجم:

سه کیلو دنبه گوسفندی را با سه عدد پیاز درشت به اضافه یک لیوان سرکه یا آبلیمو یا آبغوره خانگی یا رب انار خانگی؛ به همراه یک لیوان گلاب اضافه کرده و 150گرم پوست سیب درختی یا رنده سیب درختی یا 150 گرم میوه "به" نیز به آن اضافه شود. همچنین، یک قاشق چای خوری یا مربا خوری میخک یا می‌توان 2 قاشق کاکوتی اصل به مخلوط دنبه خود اضافه کنیم و همه را هم چرخ کرده و ترکیب را روی شعله ملایم می‌گذاریم تا رطوبت آن برود و آبی که وجود دارد حذف شود و روغن خالص بماند و بعد صافش می‌کنیم و می‌گذاریم در جایی منجمد شود.

 

روش ششم :

5 کیلو دنبه، 1 عدد پیاز بزرگ ، 7 عدد سیر ، یک سوم استکان آبلیموی خانگی، نصف استکان سرکه طبیعی، یک استکان گلاب ، یک عدد سیب(سرخ باشد بهتر)، یک پیاله ماست، دنبه را چرخ کرده و پیاز راچهار قاچ کنید و سیرها را پوست بکنید همراه هم روی شعله ی ملایم بگذارید تا به تریج آب شود موقع شروع به آب شدن سایر مواد را هم اضافه کنید.

 

میتوانید هل و دارچنن و زنجبیل هم اضافه کنید(البته بهتر است افراد گرم مزاج این سه ادویه  را با هم اضافه نکنند). بطور کلی در روغن دنبه مواد متنوعی میتوان ریخت. از میوه و ماست و آرد و به و پیاز و شیر گرفته تا سرکه و زعفران و ... برای خورشها در روغن دنبه، علاوه بر زردچوبه، دارچین و زنجبیل تازه رنده شده و کمی نمک یا میخک، زیره، یک حبه سیر رنده شده، گلپر میتوان ریخت. روغنی که برای خورش درست میکنیم نیمه جامد هست و ادویه دار و روغنی که برای پخت برنج درست میک نیم مایع و بدون ادویه.

 

تذکر :

جزغاله های دنبه وقتی طلایی رنگ شد میتوانید شعله را خاموش کرده و صاف کنید.

 

 تفاله باقی مانده از تهیه دنبه اگر سوخته و سیاه نشده باشد، خوردنش اشکالی ندارد ولی مواد  سوخته را اصلاً نباید خورد چرا که تولید خلط بد می کند.

 

اگر کسی فعالیت بدنی مناسب ندارد و بی‌تحرک است مداومت به خوردن روغن دنبه کند لاین روغن در رگ‌ها رسوب کرده و بیماری بروز پیدا می ‌کند.

 

روغن دنبه برای افراد بالای پنجاه سال ، افرادی که مشکل قلبی  و هم چنین افرادی که هیچ فعالیتی ندارند خیلی توصیه نمی شود، بهتر است روغن کنجد و زیتون مصرف کنند.

گزارش تصویری
آخرین ویدیوها
حاشیه ها