وسایل مورد نیاز :
نکات مهم :
به جای پنس از موچین یا قیچی کوچک کاغذ بری نیز می توانید استفاده کنید و همچنین می توان مقداری پنبه را با نخ به انتهای یک قاشق بست و استفاده نمود.
استفاده از الکل صنعتی
برای بادکش گذاری بهتر است از استکان های شیشه ای باشد تا داخل آن دیده شود و باید دقت نمود که لبه های لیوان هیچ نوع ترک و شکستگی نداشته باشد چون موجب زخم می شود.
قسمت ساق یا ران پای خودتان را برای تمرین و کسب مهارت انتخاب کنید . قبل از بادکش گذاری موضع را با روغن های طبیعی مانند روغن زیتون چرب کنید.
مقداری پنبه را برداشته و کمی فشرده کنید . پنیه را با پنس یا وسایل دیگر بگیرید. پنبه را داخل الکل کنید تا مقدار کمی الکل جذب شود. پنبه را به دیواره ی ظرف الکل فشار دهید تا الکل اضافی خارج شود.
با فندک پنبه را آتش بزنید. با دست دیگر لیوان را نگه داشته و آتش را یک لحظه داخل لیوان کرده و خارج کنید. بعد از خارج کردن آتش از لیوان ،با سرعت وبدون ضربه زدن ،لیوان را روی موضع بگذارید.
اگر کارهای قبل را به درستی انجام داده باشید، پوست بین ۱ تا ۳ سانتی متر(بسته به حجم بدن فرد و محل بادکش ) به داخل لیوان برجسته می شود.
بعد از مدت مقرر (بسته به محل و دلیل بادکش درمانی وشرایط دیگر ) ، با یک انگشت گوشت کنار لیوان را فشار دهید تا لیوان به راحتی جدا شود.
برخی نکات در بادکش گذاشتن :
در بادکش متحرک ( لغزان ) افرادی که دارای جوشهای متعدد پوستی هستند احتیاط کنید؛ چراکه گذر بادکش از روی هر کدام از جوش ها ممکن است باعث خروج چرک و خون شود.
کبودیهای ناشی از بادکش، واکنش طبیعی بدن است و جای نگرانی ندارد و طی ۵ تا ۱۰ روز کاملا برطرف می شود. برای رفع سریعتر این کبودی ها می توان از ماساژ موضع بادکش بلافاصله پس از بادکش گذاری بهره گرفت. با کنترل میزان مکش پوست بیمار و تنظیم مدت بادکش، می توان از کبودی شدید پوست جلوگیری نمود. در مورد بادکش صورت، بهتر است از بادکش متناوب ( منقطع ) کمک گرفت.
در صورتی که بیمار طی بادکش گذاری دچار حالات تهوع، سرگیجه و یا عرق سرد شد؛ بلافاصله بادکش را از بدن جدا کنید و بیمار را به پهلوی راست بخوابانید و پاهای او را به داخل شکم خم کنید. علایم فوق طی چند دقیقه کاملا رفع می شوند. برای رفع سریعتر علایم از یک قاشق عسل خوراکی ( به صورت مکیدن) یا یک لیوان شربت عسل استفاده کنید.
میزان مکش لیوان در افراد لاغر و ضعیف باید کمتر از افراد چاق باشد؛ زیرا بادکش شدید پوست آنها، باعث تورم بافتی ( التهاب ) و اسپاسم( گرفتگی ) عضلانی می شود.
طبع بادکش، گرم و خشک است.
علت تاول زدن پوست موقع بادکش گذاشتن :
بروز چند عدد تاول در محل بادکش طبیعی است و بعد از چند روز خود به خود بهبود می یابند. توجه داشته باشید که تاول های ناشی از بادکش خیلی دیر جذب می شوند، لذا بهتر است آنها را به آرامی تخلیه کنید.
ایجاد تاول روی پوست بیمار پس از بادکش چند علت عمده دارد:
لذا با کنترل وضعیت پوست طی مدت زمان بادکش و تنظیم مدت زمان بادکش و میزان خلاء ایجاد شده می توان تا حد زیادی از این مسآله جلوگیری کرد. بنابر دیدگاه طبّ سنّتی، بادکش در محلّ، ایجاد حرارت می کند ولذا تاول های ایجاد شده، نوعی سوختگی سطحی و ملایم محسوب می شوند.
محل هایی که بادکش گذاشتن ممنوع است :
۱. بادکش پشت کاسه زانو (نیاز به احتیاط زیاد دارد)
۲. روی محل های فعلی فتق.(اگر بیمار سابقه فتق دارد و از ترمیم کامل آن مطمین نیستیم هم بهتر است در انجام بادکش احتیاط کنیم.)
۳.بادکش مستقیم ستون فقرات کودکان خردسال.(در بزرگسالان به ویژه مبتلایان به پوکی استخوان بسیار احتیاط شود)
۴.شاید مهمترین مورد منع استفاده از بادکش، در نواحی شکم و کمر زنان باردار است که ممکن است منجر به تحریک انقباضات رحمی شود و در نهایت سقط جنین می گردد.