matlabak.ir

کد خبر: ۱۹۷۸
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۸ - 19 December 2016
خوردن این برنج که ترکیب پلاستیک و نشاسته سیب زمینی است می تواند باعث ابتلای انسان به انواع بیماری ها از جمله مشکلات گوارشی و حتی سرطان شود...

 

 

چگونه برنج تقلبی را تشخیص دهیم ؟

 

 


 

 

دنیای صنعتی امروز و برخی تقلب ها در صنایع غذایی می تواند باعث ابتلای افراد به انواع بیماری ها شود پس لازم است با آگاهی مواد غذایی خود و خانواده را انتخاب کنید.

 

صنعت چین همیشه به خاطر شبیه سازی محصولات دیگر کشورها معروف است. این بار چینی ها دست به کار شده اند تا برنج تقلبی را هم بسازند ولی موفق نبوده اند و کارشان به رسوایی غذایی کشیده است.

 

کشور چین  بزرگترین صادر کننده برنج است اما متاسفانه علاوه بر برنج طبیعی، نوع پلاستیکی آن هم جزو صادرات به همراه محصول اصلی است.

 

 

راه های تشخیص برنج:

 

 

 


 

 

 

مقداری از دانه های برنج را در هاون بکوبید. سپس نگاه دقیقی به آن چه در هاون وجود دارد، داشته باشید. اگر پودری سفید رنگ و یک دست شکل گرفته است به معنای ارگانیک بودن برنج است، اما اگر لکه ای زرد رنگ را مشاهده می کنید با برنج مصنوعی مواجه هستید.

 

تمام آن چه باید انجام دهید آتش زدن چند دانه برنج است. اگر دانه ها شعله‌ور شوند به معنای مصنوعی بودن برنج است.

 

یک قاشق غذاخوری برنج را درون یک لیوان آب بریزید. اگر دانه های برنج ته نشین شوند به معنای ارگانیک بودن برنج است.

 

 

 

برنج تقلبی:

 

خوردن این برنج که ترکیب پلاستیک و نشاسته سیب زمینی است می تواند باعث ابتلای انسان به انواع بیماری ها از جمله مشکلات گوارشی و حتی سرطان شود.

 

برنج کهنه ‌خشک‌تر از برنجی است که به‌طور مثال امسال برداشت‌شده. این برنج رطوبتی ندارد و زمانی که شما برنج را طبخ می‌کنید، برنج، آب را به خوبی‌ به‌ خود می‌گیرد و در زمان دم‌کشیدن قد می‌کشد اما برنجی‌که امسال برداشت شده به‌خاطر اینکه در انبار نمانده و هنوز مقداری رطوبت در دانه‌ های برنج وجود دارد، حین پخت به خوبی ری نمی‌‌کند.

 

رنگ دانه های برنج مصنوعی کمی زرد و گاهی متمایل به قهوه ای است.

دانه های برنج مصنوعی (برنج ماکارونی) کمی سفت تر از برنج طبیعی است

دانه های برنج مصنوعی پس از طبخ بیش از حد از هم جدا هستند و به عبارتی قابل شمارش هستند.

 

 

برنج مرغوب:

 

 

 


 

 

 

برای تشخیص این موضوع کافی است مقداری برنج را زیر دندانتان بجوید. اگر برنج خیلی زود زیردندانتان شکست و آسیاب شد بدانید که برنج خوبی نیست اما اگر برنج سفت بود وخیلی دیرشکست بدانید که برنج مرغوبی است.

 طول برنج مرغوب حدود یک‌سانتی‌متر است و رنگ روشنی دارد و بدون رگه‌های طولی و عرضی است.

 

عده‌ای از فروشندگان هم هستند که با ترکیب مقداری برنج ایرانی باکیفیت با برنج نامرغوب سعی می‌کنند مشتری را گمراه کرده و سود خوبی به جیب بزنند. در این حالت بهتر است که شما قبل از خرید، این مشکل را حل کنید. چطور؟ کافی است مشتی برنج از کیسه بردارید وکف دست‌تان به دانه‌های برنج دقت کنید. اگر دانه‌ها هم‌اندازه نبودند مطمئن باشید که برنج ترکیب شده.

 

از دیگر ویژگی‌هایی که یک برنج ایرانی باکیفیت دارد این است که زیر شکم دانه‌های برنج سفید نباشد.

 

یادتان نرود که برنج خوب و با کیفیت علاوه بر داشتن همه این ویژگی‌ها، طعم نسبتا شیرینی‌ دارد و نشاسته‌ اش هم زیاد است.

 

 

 

گزارش تصویری
آخرین ویدیوها
حاشیه ها