matlabak.ir

کد خبر: ۳۴۳۶
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۸ - 15 January 2017
بدیهی است كه به یك چاقو تیز و آب كافی برای تمیز كردن ماهی نیاز دارید. پاك كردن ماهی دلپذیر نیست ــ می‌توانید تعداد زیادی روزنامه در دست داشته باشید. استفاده از دستكش آشپزخانه یا جراحی هم خوب است...

 

 

ماهی را چگونه پاک کنیم ؟!

 

 

 


 

 

 

روشی كه برای تمیز كردن ماهی استفاده می‌شود بستگی به نوع ماهی و نوع طبخ آن دارد. در اینجا در آموزش پاك كردن ماهی فرض بر این است كه بخواهید ماهی تازه كوچكی را برای طبخ یا سرخ كردن ماهی استفاده كنید.

 

 

بدیهی است كه به یك چاقو تیز و آب كافی برای تمیز كردن ماهی نیاز دارید. پاك كردن ماهی دلپذیر نیست ــ می‌توانید تعداد زیادی روزنامه در دست داشته باشید. استفاده از دستكش آشپزخانه یا جراحی هم خوب است.

 

 

 

قبل از شروع كار، ماهی را با آب سرد بشویید تا ترشحات لزج روی پوست ماهی از بین رود.

 

 


 

پاک کردن فلس های ماهی

 

سپس پشت چاقو را در طول ماهی از دم تا سر بكشید تا فلس یا پولك‌های ماهی كنده شود. اگر پشت چاقو فلسهای در حال كنده شدن حركت آرام روی ماهی دارد نیازی به برداشتن و دور كردن فلسها نیست ولی اگر به اطراف پراكنده می‌شوند فلسها را با دست نگه دارید تا در روی چاقو حركت آرامی داشته باشد.

 

بعد از فلس گیری دوباره ماهی در آب سرد شسته تا تمام فلسهای كنده شده پاك گردد.

 

 

ماهی را بچرخانید و در خط شكمی اش نزدیك باله ماهی، دنبال یك سوراخ كوچك بگردید. نوك چاقو را در این سوراخ مخرجی فرو برید و متصلاً برش دهید.

 

در طول ماهی از دم تا آبشش شكاف دهید البته تنها پوست را برش دهید و اندامهای داخلی را نبرید. اندامهای داخلی را به طور كامل خارج كنید. روی خط قرمز باریك در امتداد ستون مهره‌ها، شكافی وارد كرده و آن را هم بطور كامل خارج كنید.

 

 

آبشش‌ها را از ناحیه شكاف سرپوش آبششی خارج كنید و یا آبشش‌ها را قطع كنید.

 

 

ماهی را بار دیگر با آب سرد بشویید

 

آماده كردن ماهی برای طبخ بستگی به سلیقه شما دارد. ممكن است بخواهید شكل اصلی ماهی دست نخورده باقی بماند یا تصمیم بگیرید سر، دم و باله‌ها را ببرید.

 

اگر می‌خواهید سر ماهی را بزنید، درست از زیر آبشش، سر را ببرید. دم را از محلی كه به بدن متصل می‌شود قطع كنید. باله‌ها را با مقدار اندكی از پوست ماهی برش دهید.

 

 

اگر می‌خواهید باله پشتی ماهی را ببرید، با مقدار اندكی از پوست از هر دو طرف باله برش دهید. سپس باله را از جلوی قسمت انتهایی دم ببرید. این راه خوبی برای كشیدن اندكی از استخوان‌های متصل به باله پشتی است.

 

 

اگر این عمل را 20 بار در عصر گرم تابستان با حشراتی كه اطراف شما پرسه میزنند. انجام دهید مادام العمر متخصص این كار می‌شوید!

 

 



 

 

جدا کردن استخوان های ماهی

 

برای بیرون آوردن استخوانهای ریز ماهی بایستی ابتدا با چاقو غشایی را كه آنها را احاطه نموده است , جدا نمود. اینكار را می توان در مورد ماهیهایی كه دارای تیغهای بزرگ هستند مانند ماهی كپور , سفید , آزاد وغیره انجام داد.در مورد ماهیهائی كه تیغهای ریزتری دارند آنها را بایستی با دست جدا كرد.

 

 

رفع بوی بد ماهی از خانه ووسایلی که ماهی رابا آنها پاک کردیم

 

ودرآخربرای این که بوی بد وسایلی که با ان ماهی را پاک کردید ازبین برود می توانید روی وسایل جوش شیرین بریزیدوسپس ظرف ها را بشویید

یکی دیگر از راه های ازبین بردن بوی ماهی ظروف استفاده ازسرکه است بگذارید ظروف در سرکه بمانند برای دقایقی یا اینکه روی آن ها سرکه اسپری کنید وبعد از گذشت چنددقیقه می توانید وسایل را بشویید

سرکه همچنین بوی ماهی اتاق راهم ازبین می برد.کافی است کمی سرکه را در هوا اسپری کنید.

 

 


 

 

برای طعم دار کردن ماهی

 

بهترین روش برای زدودن بوی زهم ماهی مزه دار کردن آن است. برای این کار ماهی را با مخلوطی از زعفران، پودر سیر، نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید. اما به یاد داشته باشید هیچ گاه نمی توانید بوی ماهی را به طور کامل از بین ببرید.

 

شما می توانید به جای طعم دار کردن ماهی روغن آن را مزه دار کنید. به این صورت که پس از داغ شدن روغن درون ماهیتابه ورقه هایی از زنجبیل تازه یا نصف قاشق چایخوری پودر آن را ریخته و سپس ماهی را درون آن سرخ کنید. اگر از زنجبیل تازه استفاده می کنید سه چهار دقیقه صبر کنید تا ورقه ها درون روغن سرخ شوند.مقداری شیر را در ظرفی ریخته ماهی یخ زده را در آن قرار دهید. به این ترتیب به تدریج یخ ماهی آب شده و شیر نه تنها بوی زهم ماهی را از بین می برد بلکه به آن مزه خوشایندی هم می دهد.

 

برای کباب کردن ماهی پس از آنکه استخوان و پوست ماهی را گرفتید آن را به قطعات دلخواه ببرید. برای هر شش سیخ کباب یک دانه پیاز متوسط رنده کرده با کمی پوست لیمو رنده شده و زعفران به ماهی اضافه کنید و بگذارید مدتی بماند. سپس قطعات ماهی را به سیخ کشیده روی آتش کباب کنید. در موقع کباب کردن مقداری کره آب شده را که با زعفران و آبلیمو مخلوط شده باشد با برس موئی روی سیخ‌ها بمالید.

 

 

 

گزارش تصویری
آخرین ویدیوها
حاشیه ها