رمضان امسال را یک رمضان سالم با دستورات غذایی ساده و بی نظیر برای منوی افطار خود کنید. با مطلبک همراه باشید تا در این ماه با غذاهای لذیذ و سالم مهمان سفره های افطار شما باشیم.
12 عدد برگ بزرگ کلم سفید
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
2 عدد یا 300 گرم پیاز ریز خرد شده
½ فنجان یا 75 گرم دانه کاج
2 عدد یا 200 گرم هویج متوسط ریز خرد شده
3 حبه سیر له شده
¼ فنجان یا 37 گرم کشمش
1 ½ قاشق چای خوری زیره سیاه
¾ قاشق چای خوری دارچین
¾ قاشق چای خوری فلفل سیاه
3 عدد عصاره آب گوشت کم نمک
2 قاشق غذاخوری رب گوجه
3 قاشق غذاخوری جعفری تازه، ریز خرد شده
2 فنجان برنج، پخته شده
2 فنجان آب جوش یا 500 میلی لیتر
برگ های کلم را در آب جوش به مدت 5 دقیقه یا تا زمانی که نرم و قابل انعطاف شوند بپزید. آن ها را خشک کنید، ساقه سفت کلم را جدا کرده و کنار بگذارید.
روغن زیتون را در یک ماهیتابه بزرگ ریخته و گرم کنید ، پیاز، دانه های کاج و هویج را روی شعله ملایم به مدت 3-4 دقیقه تفت دهید. سیر، کشمش، پودر زیره، پودر دارچین، فلفل سیاه و یک مکعب عصاره گوشت را اضافه کرده و 2 دقیقه بپزید.
رب گوجه، جعفری و برنج را اضافه کرده و هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند. ماهیتابه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود.
2 قاشق غذاخوری از این مواد را روی لبه برگ کلم قرار دهید ، لبه ها را تا بزنید و برگ کلم را رول کنید. کلم های پیچیده شده را رو به بالا درون ظرف مخصوص فر قرار دهید ، باقیمانده عصاره کوشت را با آب جوش مخلوط کرده و در ظرف بریزید تا روی کلم ها را بپوشاند. روی ظرف را با فویل بپیچید و به مدت 20-25 دقیقه در فر با دمای 180 درجه بپزید.
انرژی 542 کیلو کالری
پروتئین 11 گرم
کربوهیدرات 90 گرم
چربی 17 گرم